Voorkom een daklekkage

Daklekkage

Voorkom een daklekkage

Het onderhouden van je dak is erg belangrijk. Eens in de zoveel tijd is het verstandig om ernaar te laten kijken, soms is dakpannen vervangen namelijk essentieel. Als je dit niet doet kan het maar zo zijn dat je een daklekkage krijgt. Juist daarom hebben wij dit artikel voor je geschreven. Lees hier meer over hoe je dakpannen kunt vervangen en hoe je een daklekkage voorkomt.

Daklekkage

Bij een daklekkage zul je merken dat er water door je dak naar je plafond toe lekt. Dit zie je vaak door natte plekken op je plafond, of zelfs door druppels. Je kunt dit voorkomen door je dak een paar keer paar jaar te laten inspecteren. Een dakdekker kan zien of je dakpannen nog netjes en strak tegen elkaar aan liggen. Daarnaast kun je een daklekkage voorkomen door takken te verwijderen die misschien op je dak waaien, deze kunnen namelijk ook zorgen voor schade. Als je dus naast je huis een boom hebt staan is het handig om af en toe te controleren of er geen zware voorwerpen op je dak beland zijn. Heb je toch een daklekkage? Dan is het een goede keuze om een dakdekker op te bellen, zij kunnen dit voor je repareren. Ga zelf niet aan de gang, dit kan namelijk gevaarlijk zijn.

Dakpannen vervangen

Heeft jouw huis dakpannen die niet meer goed onderhouden zijn? Dan kun je het beste je dakpannen vervangen. Ook als je merkt dat je al last hebt van een daklekkage zullen je dakpannen moeten worden vervangen, schakel hier een specialist voor in. Het vervangen van je dakpannen zal ervoor zorgen dat je dak een stuk langer meegaat, hierdoor krijg je geen last van lekkages. Kies wel altijd voor een goede dakdekker zodat je zeker weet dat je nieuwe dakpannen lang mee gaan. Hoe lang dakpannen over het algemeen meegaan is ook afhankelijk van het gekozen materiaal. Zo gaat beton ongeveer 30 jaar mee en is de levensduur van keramische dakpannen ongeveer 50 jaar.

Schakel een specialist in

Heb je een daklekkage of is jouw dak toe aan onderhoud? Stel dit dan niet uit, dit kan namelijk zorgen voor gevaar. Denk bijvoorbeeld aan harde windstoten waarbij dakpannen eraf vliegen of heftige lekkages bij stormen. Schakel daarom altijd een specialist in zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dit soort zaken.

Conclusie

Het onderhoud van je dak is erg belangrijk. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar het is toch noodzakelijk om hier op tijd mee te zijn. Zo voorkom je lekkages en andere problemen die zich voordoen bij slecht onderhouden daken.